Kjak:Føroyskir filmar

Frá Wikipedia, hin frælsa alfrøðin
Jump to navigation Jump to search

Barbara[rætta wikitekst]

Er "Barbara" ingen færøsk film? Den er jo efter en færøsk roman og romanen er efter en færøsk sagn, og sagn er efter en færøsk kvinde Beinta Broberg. Desuden havde filmen verdensuropførelse på Færøerne og mange færinger spiller med. :-) -- Arne List 16. nov 2005 kl. 13:19 (UTC)

Jo, det er rigtigt, jeg vidste ikke helt hvor jeg skulle sætte grænsen, i princippet burde det kun være filme som var lavet af færinger, men de er ikke så mange. Så man burde måske i stedet også inkludere udenlandske filme som omhandlede færøerne og så i parentes markere hvor den var fra. dvs.
Så at man kan se at den ikke er færøsk, men omhandler færøerne på en eller anden måde. uackor 16. nov 2005 kl. 18:02 (UTC)
Det skulle man gøre. Forresten var Nils Malmros jo læge på Færøerne, dvs. "valgfæring" for et tidsrum i sin liv. Så mener jeg, at "Barbara" 1997 er meget mere særfærøsk end Barbara-filmen ved UFA i 1950'erne. Man skulle også nævne den islandske film "Dansurinn" efter William Heinesen. :-) Arne List 16. nov 2005 kl. 18:16 (UTC)