Bólkakjak:Wikipediafyrimyndir

Frá Wikipedia, hin frælsa alfrøðin
Jump to navigation Jump to search

Denna balk bör inte snabbstrykas!

Av någon orsak inrättade Quackor en ny kategori, med snarlikt namn, men dubbla prefix, nämligen Bólkur:Wikipedia:Fyrimyndir. Senare har mycket av innehållet i kategorin Wikipediafyrimyndir flyttats till kategorin Wikipedia:Fyrimyndir.

Jag accepterar oftast Quackors kategorinamn utan invändningar, när de inte t. ex. ger en entalsform där normala konventioner skulle ha flertalsformer. I det här fallet är det enligt min åsikt också ett olyckligt namnval.

Vi bör undvika dubbla prefix, helt enkelt; bland annat för att inte riskera att förvirra de många programmeringsinslag som bygger på att man avskiljer prefixet från sidnamnet. Därför föreslår jag att vi snarare flyttar tillbaka artiklarna hit och stryker Bólkur:Wikipedia:Fyrimyndir, eller att Quackor förklarar varför det namnet är olämpligt, och vi i stället enas om något tredje namn (som inte innehåller dubbla prefix).

Med vänlig hälsning, Jörgen B 17. okt 2011 kl. 18:59 (UTC)

Även namnet "Bólkur:Wikipedia:Flætta" tycker jag är olämpligt, av samma skäl. Är "Bólkur:Flættuboð" eller kanske "Bólkur:Flættingarboð" möjliga namn? Jörgen B 17. okt 2011 kl. 20:08 (UTC)