Brúkarakjak:EileenSanda

Frá Wikipedia, hin frælsa alfrøðin
Far til: navigatión, leita

fríggjadagur
19
desember
00:21 UTC

Archive
Skjalasavn


Tech news prepared by tech ambassadors and posted by botContributeTranslateGet helpGive feedbackSubscribe or unsubscribe.

8. des 2014 kl. 17:10 (UTC)

Tech News: 2014-51[rætta | rætta wikitekst]

15. des 2014 kl. 16:43 (UTC)

Filer på fo.wikipedia[rætta | rætta wikitekst]

Hej.

WMF har i 2007 besluttet, at alle filer på Wikipedia skal have en fri lisens, jf. wmf:Resolution:Licensing policy. Eneste undtagelse er hvis den enkelte Wikipedia har besluttet at have en Exemption Doctrine Policy (EDP), der tillader ikke-frie filer (Fair use).

Jeg vil gerne hjælpe med at rydde op her på fo.wikipedia, men jeg får brug for lidt hjælp. Fx:

  1. Tillader fo.wikipedia fair use?
  2. Har fo.wikipedia en procedure for behandling af filer uden fotograf/tegner, kilde og lisens? Mit gæt er at mange af filerne i Serstakt:Óbólkaðar_myndir ikke har en lisens-skabelon.
  3. Mon nogen vil hjælpe med at slette filer, der allerede er kopieret til Commons: Bólkur:NowCommons?

--MGA73 (talk) 16. des 2014 kl. 19:57 (UTC)

Hej. Jeg vil gerne hjælpe med i oprydningen. Ang. 1: Nej, jeg kender ikke til nogen afgørelse om fair use på færøsk Wikipedia, der må vel gælde samme regler her som på andre Wikipediaer? Måske ved Niceley noget om det? Jeg har aldrig selv lagt noget billede her, da jeg ser det som spild af tid, man bør i stedet lægge billederne på commons, hvor de kan bruges på andre projekter også. Jeg har slet ikke gjort noget angående billeder, som er lagt op her og som muligvis ikke har en fri licens, da jeg ikke kan overskue det og synes at det er svært. Jeg ville foretrække, hvis det slet ikke var muligt at lægge billeder direkte her men kun på comons, hvor andre også kan vurdere om der er tale om fri licens. 2 - jeg kender ikke noget til nogen procedure for behandling af filer uden fotograf/tegner, kilde og lisens. 3. Jeg kan godt hjælpe med at slette filer fra den kategori som du nævner. Mvh. EileenSanda (talk) 16. des 2014 kl. 23:21 (UTC)

Tak det lyder godt!

1) Jeg kan se på Serstakt:ListGroupRights, at det kun er administratorer, der kan lægge filer op. Så vi kan nok roligt gå ud fra, at fair use ikke er tilladt.

Det betyder også, at filer som Mynd:DE LA SOUL - Art Official Intelligence, Mosaic Thump 2000.jpg skal slettes, medmindre uploaderen har fået en tilladelse (skal sendes til m:OTRS eller ligge på fx en hjemmeside, så vi kan se den).

2) Jeg foreslår at vi (dvs. du da jeg ikke kan sproget :-) ) skriver en kort besked på jeres "landsbybrønd" (Wikipedia:Undirhúsið) om at vi går i gang med at rydde op i billederne. Teksten kan fx være:

"Kære alle.

Alle filer på Wikipedia skal opfylde nogle minimumskrav og vi har desværre nogle filer, der ikke opfylder disse krav:

  • Det skal fremgå hvem, der har skabt filen (engelsk author). Det kan være navn eller brugernavn på fotografen eller tegneren.
  • Der skal fremgå en kilde (engelsk source). Det kan være "own" hvis det er uploaderen, der er skaberen eller det kan være et link til en internet side (flickr, en.wiki osv.)
  • Der skal oplyses en lisens (engelsk license). Det kan fx være PD-self, GFDL, Cc-by-sa-3.0.
  • Hvis filen ikke er skabt af uploaderen skal der være en tilladelse (engelsk permission). Den kan enten fremgå af hjemmesiden eller den kan sendes via mail til m:OTRS.

Det vil være godt, hvis der også er:

  • En beskrivelse (engelsk description). Gerne med link [[ ]] til relevante artikler.
  • En dato (engelsk date). Er i nogle tilfælde et krav, hvis datoen er afgørende for, om filen er PD eller ej.

Hvis filerne ikke får en lisens osv. så vil filerne blive slettet. Der er desværre ikke nogen anden udvej.

Det vil være en stor hjælp, hvis I vil hjælpe med at tjekke filerne. Hvis I selv har lagt filer op kan I se filerne på Serstakt:Myndalisti.

Hvis I har spørgsmål så er I velkomne til at spørge.

Dig og mig (Brúkari:MGA73 kan dog kun engelsk og dansk)."

Ved at lave et opslag, så sikrer vi os, at brugerne ved hvad, det er vi er gang med. Vi har også et sted, vi kan linke til, så vi ikke behøver at skrive en lang tekst til alle brugere, der har lagt filer op.

På andre Wikipediaer giver man normalt 7 eller 14 dage til at sætte lisens mv. på. Så du skal ikke slette filer for hurtigt. :-)

3) Super. Du sletter bare når du er klar. Husk dog at tjekke inden du sletter ;-)

Hvad siger du til det? --MGA73 (talk) 17. des 2014 kl. 07:25 (UTC)