Brúkarakjak:EileenSanda

Frá Wikipedia, hin frælsa alfrøðin
Far til: navigatión, leita

fríggjadagur
30
januar
21:24 UTC

Archive
Skjalasavn


Tech news prepared by tech ambassadors and posted by botContributeTranslateGet helpGive feedbackSubscribe or unsubscribe.

8. des 2014 kl. 17:10 (UTC)

Tech News: 2014-51[rætta | rætta wikitekst]

15. des 2014 kl. 16:43 (UTC)

Filer på fo.wikipedia[rætta | rætta wikitekst]

Hej.

WMF har i 2007 besluttet, at alle filer på Wikipedia skal have en fri lisens, jf. wmf:Resolution:Licensing policy. Eneste undtagelse er hvis den enkelte Wikipedia har besluttet at have en Exemption Doctrine Policy (EDP), der tillader ikke-frie filer (Fair use).

Jeg vil gerne hjælpe med at rydde op her på fo.wikipedia, men jeg får brug for lidt hjælp. Fx:

 1. Tillader fo.wikipedia fair use?
 2. Har fo.wikipedia en procedure for behandling af filer uden fotograf/tegner, kilde og lisens? Mit gæt er at mange af filerne i Serstakt:Óbólkaðar_myndir ikke har en lisens-skabelon.
 3. Mon nogen vil hjælpe med at slette filer, der allerede er kopieret til Commons: Bólkur:NowCommons?

--MGA73 (talk) 16. des 2014 kl. 19:57 (UTC)

Hej. Jeg vil gerne hjælpe med i oprydningen. Ang. 1: Nej, jeg kender ikke til nogen afgørelse om fair use på færøsk Wikipedia, der må vel gælde samme regler her som på andre Wikipediaer? Måske ved Niceley noget om det? Jeg har aldrig selv lagt noget billede her, da jeg ser det som spild af tid, man bør i stedet lægge billederne på commons, hvor de kan bruges på andre projekter også. Jeg har slet ikke gjort noget angående billeder, som er lagt op her og som muligvis ikke har en fri licens, da jeg ikke kan overskue det og synes at det er svært. Jeg ville foretrække, hvis det slet ikke var muligt at lægge billeder direkte her men kun på comons, hvor andre også kan vurdere om der er tale om fri licens. 2 - jeg kender ikke noget til nogen procedure for behandling af filer uden fotograf/tegner, kilde og lisens. 3. Jeg kan godt hjælpe med at slette filer fra den kategori som du nævner. Mvh. EileenSanda (talk) 16. des 2014 kl. 23:21 (UTC)

Tak det lyder godt!

1) Jeg kan se på Serstakt:ListGroupRights, at det kun er administratorer, der kan lægge filer op. Så vi kan nok roligt gå ud fra, at fair use ikke er tilladt.

Det betyder også, at filer som Mynd:DE LA SOUL - Art Official Intelligence, Mosaic Thump 2000.jpg skal slettes, medmindre uploaderen har fået en tilladelse (skal sendes til m:OTRS eller ligge på fx en hjemmeside, så vi kan se den).

2) Jeg foreslår at vi (dvs. du da jeg ikke kan sproget :-) ) skriver en kort besked på jeres "landsbybrønd" (Wikipedia:Undirhúsið) om at vi går i gang med at rydde op i billederne. Teksten kan fx være:

"Kære alle.

Alle filer på Wikipedia skal opfylde nogle minimumskrav og vi har desværre nogle filer, der ikke opfylder disse krav:

 • Det skal fremgå hvem, der har skabt filen (engelsk author). Det kan være navn eller brugernavn på fotografen eller tegneren.
 • Der skal fremgå en kilde (engelsk source). Det kan være "own" hvis det er uploaderen, der er skaberen eller det kan være et link til en internet side (flickr, en.wiki osv.)
 • Der skal oplyses en lisens (engelsk license). Det kan fx være PD-self, GFDL, Cc-by-sa-3.0.
 • Hvis filen ikke er skabt af uploaderen skal der være en tilladelse (engelsk permission). Den kan enten fremgå af hjemmesiden eller den kan sendes via mail til m:OTRS.

Det vil være godt, hvis der også er:

 • En beskrivelse (engelsk description). Gerne med link [[ ]] til relevante artikler.
 • En dato (engelsk date). Er i nogle tilfælde et krav, hvis datoen er afgørende for, om filen er PD eller ej.

Hvis filerne ikke får en lisens osv. så vil filerne blive slettet. Der er desværre ikke nogen anden udvej.

Det vil være en stor hjælp, hvis I vil hjælpe med at tjekke filerne. Hvis I selv har lagt filer op kan I se filerne på Serstakt:Myndalisti.

Hvis I har spørgsmål så er I velkomne til at spørge.

Dig og mig (Brúkari:MGA73 kan dog kun engelsk og dansk)."

Ved at lave et opslag, så sikrer vi os, at brugerne ved hvad, det er vi er gang med. Vi har også et sted, vi kan linke til, så vi ikke behøver at skrive en lang tekst til alle brugere, der har lagt filer op.

På andre Wikipediaer giver man normalt 7 eller 14 dage til at sætte lisens mv. på. Så du skal ikke slette filer for hurtigt. :-)

3) Super. Du sletter bare når du er klar. Husk dog at tjekke inden du sletter ;-)

Hvad siger du til det? --MGA73 (talk) 17. des 2014 kl. 07:25 (UTC)

Tech News: 2014-52[rætta | rætta wikitekst]

22. des 2014 kl. 16:52 (UTC)

Fair use[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Jeg ser, at du har bemærket, at jeg har sat fair use skabelon på en række filer. Dejligt. Men kom til at tænke på, at filer som Serstakt:Myndalisti/Dennisagerblad måske er uploaded af en, der har relationer til banded/bandene. Så måske kan han sørge for, at der bliver sendt en tilladelse til OTRS? Så hvis du ser nogle Færøske filer, hvor du tænker at de måske er ok, så spring dem bare over i første omgang. De har jo ligget der i flere år, så de kan jo godt vente et par uger mere :-) --MGA73 (talk) 23. des 2014 kl. 15:10 (UTC)

Hej, ja, jeg tror at du har ret i, at de filer nok er uploadet af Dennis Agerblad selv, så billeder angående hans band MaðurGlotti er nok ok, jeg ved ikke, om han har fået tilladelse til at lægge billeder af andre musikeres album-covers her. Ja, jeg vil vente med at slette de omtalte færøske billeder. vh. EileenSanda (talk) 23. des 2014 kl. 15:26 (UTC)

God jul :-D Der er nye filer i Bólkur:NowCommons. Sig til, hvis der er noget, der skal rettes før du kan slette. --MGA73 (talk) 25. des 2014 kl. 14:27 (UTC)

Tak, i lige måde, det skal jeg nok :) EileenSanda (talk) 25. des 2014 kl. 17:44 (UTC)

Hvornår er noget PD på grund af alder på Færøerne?[rætta | rætta wikitekst]

Hej Eileen.

Ved du hvor længe ophavsretten gælder på Færøerne? Eller kan du komme i tanke om en, der ved det?

Der er lagt mange filer op fra "Løgtingssøgan (bind 2)" af Brúkari:Quackor fx Mynd:Júst Olaf Jacobsen.png. Quackor ser dog ikke ud til at være aktiv mere.

I Danmark er der fx:

 • 70 år efter fotografen døde (men det kræver, at man kender og oplyser fotografens navn og dødsår).
 • 70 år efter fotoet blev offentliggjort og fotografen aldrig har givet sig til kende Commons:Template:Anonymous-EU (men det kræver, at man kender og oplyser dato for offentliggørelse og har forsøgt at finde fotografens navn).
 • 50 år efter fotoet blev taget, hvis det ikke har værkshøjde Commons:Template:PD-Denmark50 (man skal stadig kende årstallet og mange portrætter regnes for at have værkshøjde).

Jeg ved ikke om Færøerne har samme regler? --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 12:33 (UTC)

Commons:Commons:Copyright_rules_by_territory#Faroe_Islands har desværre ikke så mange oplysninger. --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 12:38 (UTC)

Jeg har fundet http://www.logir.fo/foldb/llofo/2013/0000036.htm#Kapittul8 men der er mange af ordene jeg ikke forstår. Men med lidt gætterier og google translate fra islandsk så lyder det som om at der er nogle af de samme regler som i Danmark. Måske der er en engelsk oversættelse et sted? --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 12:57 (UTC)

Hej MGA73. Du har fundet den rigtige lov. Så er det med at fortolke loven. Ifølge §36 Framleiðari av fotomyndum (Producent af fotos) - Tann, ið framleiðir fotomynd, hevur einkarætt til at framleiða eintøk av myndini og til at gera myndina tøka hjá almenninginum. (Den, som producerer fotos, har eneret til at producere kopier af fotoet og til at gøre billedet offentligt tilgængeligt.)
 • Stk. 2. Ásetingarnar í §§ 3, 8, 10, 12, 14, 15, 16, stk. 1, stk. 2, nr. 5, og stk. 3, §§ 17, 18, stk. 1 og 2, §§ 19, 20, 21, stk. 2, §§ 22, 24, 25, 39-41, 43-48 og 50-52 eru eisini galdandi fyri fotomyndir. (Stk. 2. Det som står skrevet i §§ 3,8 osv. er også gældende for fotos.)
 • Andlitsmynd (Profilfoto)
  • § 50. Upphavsmaður kann ikki útinna síni rættindi til eina umbidna andlitsmynd, uttan við samtykki frá honum, ið bílegði myndina.
  • § 50. (oversat til dansk) Ophavsperson kan ikke udføre sine rettigheder til et bestilt profilfoto, uden samtykke fra den person, som har bestilt billedet.
 • Kapitel 8 - Gildistíð (Gyldighedstid) - Upphavsrættur (Copyright).
  • § 53. Upphavsrætturin stendur við í 70 ár frá ársskiftinum, eftir at upphavsmaðurin doyði. Er talan um verk sambært § 7, verða hesi 70 árini roknað frá fyrsta ársskifti eftir, at tann upphavsmaðurin, ið livdi longst, doyði. Upphavsrættur til filmar stendur tó við í 70 ár frá ársskiftinum, eftir at tann, ið livdi longst av niðanfyri nevndu upphavsmonnum, doyði:
  • § 53. (Løst oversat til dansk): Copyright er gældende i 70 år fra årsskiftet, efter at ophavspersonen døde. Hvis der er tale om et værk jævnfør § 7, så regnes disse 70 år fra det første årsskifte efter, at den person som levede længst, døde. Copyright til film er dog gældende i 70 år at regne fra årsskiftet, efter at den længstlevende af nedenfor nævnte personer, døde:
 1. Høvuðsleikstjóri (Hovedinstruktør)
 2. Handritahøvundur, harímillum eisini upphavsmenninir til samrøðutekstin (Tekstforfatteren, heri også ophavspersonen til dialogteksten)
 3. Tónaskald, um so er, at tónleikurin er skrivaður serliga til filmin (Komponist, i det tilfælde, at musikken blev skrevet specielt til filmen)
 • Myndatøka (Fotografering) § 56. Fotografering (eller filmoptagelse?) jævnfør § 35 kan ikke uden samtykke fra producenten kopieres eller gøres offentlig, før 50 år efter optagelsesåret.
  • Stk. 2. Verður myndatøka útgivin ella almannakunngjørd innan fyri stk. 1 nevnda tíðarskeið, verður gildistíðin fyri verju 50 ár frá tí ári, tá ið verkið fyrstu ferð var antin útgivið ella almannakunngjørt.
  • Stk. 2. Hvis fotografering (filmoptagelse?) udgives eller offentliggøres inden for stk. 1 nævnte periode, så bliver tiden for beskyttelse 50 år fra det år, da værket for første gang var enten udgivet eller offentliggjort.
 • Fotomyndir (Fotos)
  • § 58. (færøsk tekst fra loven) Rætturin til eina fotomynd stendur við í 50 ár frá ársskiftinum eftir, at myndin var framleidd.
  • § 58 (oversat til dansk): Copyright til et foto er gældende i 50 år fra årsskiftet efter, at billedet var produceret.

Jeg ved ikke, hvad du får ud af dette. Jeg er selv i tvivl, om "myndatøka" her betyder "filmoptagelse" eller "fotografering" (selv om jeg er færing), men begge siger 50 år efter at værket blev produceret. Men i andre paragrafer står der noget om 70 år. Der er vistnok forskel på, om der er tale om kunst eller ikke kunst, ophavsrettigheden er længere for kunstneriske fotos, har jeg hørt, men det kan jeg ikke rigtig se udfra denne lov. Hvad synes du? Er det § 58 vi skal gå ud fra? Altså 50 år efter at fotoet er produceret, dvs. at billedet blev taget? Mvh. EileenSanda (talk) 27. des 2014 kl. 16:05 (UTC)


Tak for hjælpen! Det er aldrig let med jura, men du har været en stor hjælp.

Den tilsvarende danske lov findes i https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=164796#Kap4 og der står i § 63, at retten til et værk gælder 70 år er forløbet efter ophavsmandens dødsår og det svarer til den færøske § 53 stk. 1.

Det fremgår af stk 2 i begge love at hvis et værk er offentliggjort uden angivelse af ophavsmandens navn, alment kendte pseudonym eller mærke, varer ophavsretten, indtil 70 år er forløbet efter udgangen af det år, da værket blev offentliggjort. Hvis jeg ellers har forstået den færøske tekst korrekt?

Dvs. hvis vi kender fotografen og personen er død for mere end 70 år siden, så er fotoet PD. Hvis det er offentliggjort for mere end 70 år siden uden angivelse af en fotograf, så er det også PD.

Det var så den lette del ;-)

Den danske ophavsretslov nævner i § 67 billedeoptagelser og jeg tænker at det svarer til den færøske § 56.

Den danske ophavsretslov nævner i § 70 fotografiske billeder og jeg tænker at det svarer til den færøske § 58.

I den danske § 70, stk. 3 står der at "Er et fotografisk billede genstand for ophavsret efter § 1, kan denne også gøres gældende.". Så vidt jeg kan se findes der ikke en tilsvarende bestemmelse efter den færøske lov. Dvs. fotografier omfattet af den færøske lov må altid være PD efter 50 år.

Tidligere var det den danske lov, der med særlige tilpasninger (?), var gældende på Færøerne. Men det blev ændret ved loven fra 2013. Så det kan jo være at reglerne om "kunstneriske fotos" blev ophævet i den forbindelse. I alt fald kan jeg ikke se noget om, at der skulle gælde nogle særlige bestemmelser for fotos ud over de 50 år.

Står der noget i kapitel 9-11 om eventuelle overgangsbestemmelser? Altså fx "Fotos omfattet af den tidligere lovgivning er ... osv."? --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 16:39 (UTC)

Jeg har i øvrigt opdateret Commons:Commons:Copyright_rules_by_territory#Faroe_Islands. Du må meget gerne tjekke om det ser rigtigt ud. --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 17:06 (UTC)
Et spørgsmål mere: Hvad står der i § 22 til § 26? Jeg tænker på om der er særlige regler om værker udgivet af de færøske myndigheder og hvad der fx gælder for statuer og bygninger på offentligt tilgængelige arealer. § 26 nævner så vidt jeg kan forstå bygninger, men er de omfattet af freedom of panorama?

Off topic: Jeg har indsat et link på Fyrimynd:NowCommons du kan prøve næste gang du skal slette en fil. Hvis det er noget sludder jeg har skrevet så retter du bare :-D --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 18:09 (UTC)

Hej igen. § 22 til 26 siger ikke noget om fotografier, § 22 handler om radio- og fjernsynsudsendelser, som Kringvarp Føroya (Før kaldt Útvarp Føroya og Sjónvarp Føroya) har produceret. § 23 er om Alment kjak dvs. offentlig debat i f.eks. Lagtinget eller i lokale byråd. § 24 er om Innlit som betyder Indsigt. Der står, at det er tilladt at give indsigt i dokumenter, som er beskyttet af denne lov, hvis disse indgår i en retssag eller er eller er givet til en anden administrationsmyndighed (fyrisitingarmyndugleika). I stk. 3 står der, at indsigten dog ikke tillader, at disse værker publiceres eller offentliggøres uden det tilfælde, at ophavsmanden giver sin tilladelse til dette. § 25 er om nogenlunde det samme. § 26 har overskriften Broyting av bygningi og brúkslutum, som betyder Ændring af bygninger og brugsting. Der står:
 • § 26. Er neyðugt av tøkniávum ella vegna nýtslu at broyta ein bygning, kann tað verða gjørt, uttan at upphavsmaðurin góðkennir hetta.
  • Stk. 2. Til ber, uttan loyvi frá upphavsmanninum, at broyta brúkslutir, ið eru vardir.

Som betyder:

 • § 26. Hvis det er nødvendigt af tekniske årsager eller pga. brug, at ændre en bygning, kan dette gøres uden at ophavsmanden skal godkende dette.
  • Stk. 2. Det er tilladt, uden tilladelse fra ophavspersonen, at ændre brugsting, som er beskyttede.

Jeg kan ikke finde noget i loven om beskyttelse af bygninger, statuer osv. som er at finde i det offentlige rum. EileenSanda (talk) 27. des 2014 kl. 18:35 (UTC)

Ok mange tak. Men det betyder jo så at vi ikke rigtig ved om det er tilladt at vise billeder af bygninger og statuer? --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 19:51 (UTC)
Jeg har i øvrigt forsøgt at læse §§ 62-75 og så vidt jeg kan se så står der ikke noget om overgangsbestemmelser for billeder. --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 20:01 (UTC)
Det skulle da lige være § 73? Vil du oversætte den? Tak :-D --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 20:02 (UTC)

Lovens § 73 siger ikke noget om det som du spørger om.

 • § 73. Loyvi, sum er givið felagsskapi, sbr. § 40, í sambandi við innkrevjing av upphavsrættargjøldunum í 2013, við heimild í kongligu fyriskipanini "nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret", missir ikki sítt gildi við gildiskomuni av hesi lóg.
 • § 73. Tilladelse, som er givet til en organisation, jævnfør § 40, i forbindelse med betaling for ophavsret i 2013, med hjemmel i kongelig forordning "nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret", mister ikke sin gyldighed ved ikrafttræden af denne lov.
  • Stk. 2. Avtala, sum brúkari av vardum verkum hevur gjørt við felagsskap, sbr. § 41, og sum er í gildi, tá ið henda lóg verður sett í gildi, missir ikki sítt gildi við gildiskomuni av hesi lóg.
  • Stk. 2. Aftale, som en bruger af beskyttede værker har gjort med organisationen, jvf. § 41, og som er gældende, når denne lov træder i kraft, mister ikke sin gyldighed af ikrafttræden af denne lov.

Jeg kan forestille mig, at der her tænkes på f.eks. musik, eller hvad?

Når loven ikke nævner noget om at bygninger og monumenter eller statuer på offentlige pladser/steder er beskyttet af loven, skal man så ikke gå ud fra, at det er i orden at billeder, som er taget på Færøerne og hvor bygninger og statuer kan ses som en del af det offentlige rum, frit kan lægges ud? EileenSanda (talk) 27. des 2014 kl. 20:43 (UTC)

Mht. overgangsbestemmelser. Efter anordningen fra 2001 var fotografier fra før 1977 PD. Jeg havde derfor håbet, at der stod noget i den nye lov om, at filer, der var PD efter den gamle anordning også var PD efter den nye lov. Nu kan man måske være i tvivl om hvad der gælder for et foto fra fx 1968. Er det PD efter den gamle anordning eller er det nu beskyttet efter den nye lov? Øv.
Mht. bygninger, monumenter og statuer, så nævner den danske lov i § 1 bl.a. "som værk af billedkunst, bygningskunst eller brugskunst, eller det er kommet til udtryk på anden måde." Hvad siger den færøske § 1?
Jeg har søgt på "bygning" i den færøske lov, og der står noget i §§ 16, 18, 26 og 42. Men jeg kan ikke læse det, så jeg er ikke sikker. Men jeg tror dog at § 16 handler om kopier til eget brug (man må ikke bygge en kopi af en bygning) og at § 18 handler om udleje (bygninger må godt lejes ud uden ophavsmandens samtykke). § 26 har du oversat (man må gerne foretage nødvendige ændringer af bygninger uden ophavsmandens samtykke). Så er der § 42. Er det noget med vederlag ved videresalg?
Jeg synes det er lidt vanskeligt, hvis ikke bygninger nævnes i § 1, men nævnes andre steder i loven. Så derfor ved jeg faktisk ikke helt hvordan det er. --MGA73 (talk) 27. des 2014 kl. 22:35 (UTC)
Bygninger nævnes i den færøske ophavslovs paragraf 1. Der står "byggilist" som betyder "bygningskunst" (list = kunst). Jeg skal se på de paragrafer som du nævner. EileenSanda (talk) 27. des 2014 kl. 22:46 (UTC)
Paragraf 16 handler om at lave kopier, det er tilladt at lave kopier af musik og litteratur til eget brug, når der ikke er tale om at tjene penge på det. Det er ikke tilladt at bygge kopier af bygninger uden tilladelse af ophavsmanden. Der står ikke noget om billeder af bygninger i paragraf 16.
Jeg tror ikke, at paragraf 42 har nogen relevans til det vi taler om. Den handler om videresalg af malerkunst og af andre kunstværker og om betaling for det. Der står at der ikke skal betales for bygningen, jeg forstår ikke hvad der menes med, men tror som nævn ikke, at det har nogen relevans til det vi taler om.EileenSanda (talk) 28. des 2014 kl. 10:53 (UTC)
Tak igen. Så tror jeg at fotografier af almindelige bygninger er ok, men at "bygningskunst" og statuer mv. nok ikke er det. Men jeg tør ikke sige det med sikkerhed. --MGA73 (talk) 28. des 2014 kl. 13:01 (UTC)

Vit koma aftur (hugsi eg)[rætta | rætta wikitekst]

Hej Eileen!

Vi planerar en ny resa till Färöarna. Det är inte klart ännu; men förslaget vore att vi skulle komma till en kvadkonferens organiserad med anledning av ett jubileum för Jacobsens Bókahandil (om jag har förstått saken rätt), och åka strax innan Ólavsøka. Vi är inte alla helt nöjda med förslaget; det känns tråkigt att inte stanna över Ólavsøkan, även om vi inser att det är svårt att ordna boende då.

Denna gång tänkte jag i alla fall inte vänta med att berätta detta tills dagarna före resan... men än så länge är alltså det hela litet osäkert.

Med vänlig hälsning, Jörgen

Hey Jörgen, tað ljóðar gott. Ja, spell um tit ikki fáa Ólavsøkuna við. Hopi at vit síggjast, um ella tá ið tit koma til Føroya :) Vinarlig heilsan EileenSanda (talk) 28. des 2014 kl. 23:26 (UTC)

Tech News: 2015-01[rætta | rætta wikitekst]

29. des 2014 kl. 16:51 (UTC)

Mynd:Faroe stamp 427 merlin (bigger).jpg[rætta | rætta wikitekst]

Godt nytår!

Denne fil mangler. Hvis du ikke kan finde den i historikken, så kan du vist lige så godt slette siden.

Jeg har fyldt lidt mere i Bólkur:NowCommons til sletning. Nogle spændende filer fra Seyðabrævið. :-) --MGA73 (talk) 2. jan 2015 kl. 11:46 (UTC)

Tak, du ønskes også et godt nytår :) Jeg har slettet den tomme fil. Mvh. EileenSanda (talk) 2. jan 2015 kl. 17:48 (UTC)
Tak for det. Så også du havde slettet nogle af filerne i NowCommons-kategorien. Har du ikke lyst at prøve at slette via linket i skabelonen? Altså linket i "When it checked that the file is on Commons and that informations etc. has been transferred correctly the file can be deleted by an administrator." :-D --MGA73 (talk) 3. jan 2015 kl. 20:49 (UTC)
Øh, det vidste jeg ikke, at man kunne, jeg skal prøve at se om jeg kan finde ud af det. Mvh. EileenSanda (talk) 4. jan 2015 kl. 16:07 (UTC)
Det er du da super god til :-) Du kan bare rette "slette-teksten" i skabelonen så den er helt korrekt. Du kan gøre det samme med andre sletteskabeloner hvis der er nogen, du bruger tit. Når først teksten er rettet til, så tager det 1 sekund at slette en fil :-D --MGA73 (talk) 4. jan 2015 kl. 16:49 (UTC)
Ok, super, tak for rådet :) EileenSanda (talk) 4. jan 2015 kl. 17:13 (UTC)

En lille pause[rætta | rætta wikitekst]

Hej Eileen!

Jeg holder en lille pause fra fo.wikipedia og arbejder på andre wikier.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at slette videre, og hvis du har spørgsmål, så kan du bare lægge en besked på Brúkarakjak:MGA73. Så får jeg en mail.

Jeg har planer om at komme tilbage igen lidt senere og tjekke flere filer. --MGA73 (talk) 4. jan 2015 kl. 21:41 (UTC)

Hej MGA73. Det er helt fint, vi høres og tak for hjælpen indtil videre! Mvh. EileenSanda (talk) 4. jan 2015 kl. 22:29 (UTC)
Selv tak! Det er også lettere for mig at finde rundt, når du har fået slettet alle filerne i NowCommons-kategorien og slette-kategorien - eller får rettet dem, der ikke skal slettes :-) Har svaret på dine 2 spørgsmål på min brugerside. --MGA73 (talk) 6. jan 2015 kl. 17:38 (UTC)

Mynd:Wiki.png[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Jeg kan ikke helt holde mig væk :-) Denne fil Mynd:Wiki.png er blevet erstattet af File:Wikipedia-logo-v2-fo.png. Så du kan slette filen. Den er i brug på enkelte sider. Jeg er ikke helt sikker på om der bør rettes til dupletten på Commons File:Wikipedia-logo-fo.png eller til den nye version File:Wikipedia-logo-v2-fo.png. Måske du vil kigge på det? --MGA73 (talk) 11. jan 2015 kl. 20:05 (UTC)

Hej. Jeg tror ikke, at dubletten kan slettes, den er fredet. Jeg har nu slettet Wiki.png. EileenSanda (talk) 12. jan 2015 kl. 00:15 (UTC)
Tak for det. Også tak for sletning af de andre filer. Dejligt at der bliver ryddet op! --MGA73 (talk) 12. jan 2015 kl. 13:11 (UTC)

Selv tak for at sætte gang i oprydningen og for at du lægger billeder herfra til commons :) vh. EileenSanda (talk) 12. jan 2015 kl. 15:40 (UTC)

Tech News: 2015-03[rætta | rætta wikitekst]

12. jan 2015 kl. 16:47 (UTC)

Omdirigeringer[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Jeg har kigget lidt på Serstakt:Tvífaldað_ávísing og som jeg ser det, så kan omdirigeringerne bare slettes. De fører ingen steder hen :-) --MGA73 (talk) 12. jan 2015 kl. 18:43 (UTC)

Hej, tak for at du gjorde opmærsom på det, siderne viste bare til sig selv, men ved at tilføje et a til kommun, så blev problemet løst. Siderne er oprettet af en person som havde flere forskellige brugernavne og lavede rigtig mange ukonstruktive rettelser, vedkommende blev blokeret på alle wikipediaer, på vidt jeg ved. Mvh. EileenSanda (talk) 12. jan 2015 kl. 18:57 (UTC)
Super! --MGA73 (talk) 12. jan 2015 kl. 19:53 (UTC)

Bólkur:Myndir uttan loyvi[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Hvad betyder dette? Er det filer uden lisens? --MGA73 (talk) 15. jan 2015 kl. 19:38 (UTC)

Loyvi betyder "tilladelse", ja det betyder uden lisens. EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 07:30 (UTC)

Bólkur:Public domain - Faroe Islands50[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Jeg har oprettet denne kategori og er ved at fylde filer i den. Hvis det skal være rigtig godt, så skal vi have en dato for hvornår billedet er taget. Hvis personen fx er død i 1902 så må vi kunne antage, at det er taget "in or before 1902". Måske står der noget i den fil billederne er taget fra. Måske nogle lokale brugere vil hjælpe med at tjekke/rette? --MGA73 (talk) 15. jan 2015 kl. 20:53 (UTC)

Ok, det lyder godt. Står 50 for 50 år? Jeg kender ikke billederne, som ligger der indtil videre. Men flere af dem ser ud til at være fra "Løgtingssøgan", Lagtingets historie, så man må gå ud fra, at de har været lagtingsmedlemmer. Der står vel i bogen, hvornår personerne er født og dato for hvornår de er døde (hvis de er døde), billederne ser meget gamle ud, hvis de er i Public Domain 50 år efter at personerne er døde, så må det være gældende for flere af dem. Hvis de har været lagtingsmedlemmer, så burde der på et tidspunkt oprettes artikler om dem, og i så fald vil billederne blive taget i brug på det tidspunkt. Jeg skal se efter i bogen, som er på nettet som pdf-fil, om personerne kan identificeres lidt nærmere. EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 07:29 (UTC)

Skabelonen er lavet efter vores drøftelser ovenfor hvor du bl.a. oversatte:
 • § 58. (færøsk tekst fra loven) Rætturin til eina fotomynd stendur við í 50 ár frá ársskiftinum eftir, at myndin var framleidd.
 • § 58 (oversat til dansk): Copyright til et foto er gældende i 50 år fra årsskiftet efter, at billedet var produceret.
Jeg tænker at fotoene er ældre end 50 år. --MGA73 (talk) 16. jan 2015 kl. 07:40 (UTC)
Ok, ja, det tror jeg også at de er. Jeg skal se om jeg kan finde ud af mere om personerne. EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 07:45 (UTC)
Andras Samuelsen, som var Færøernes første lagmand efter at Hjemmestyreloven blev indført, døde i 1954, billeder af ham må da i hvert fald være i PD. På Commons står der henvisning til den danske lov : Der står bl. a. "This image is in the public domain because the Danish Consolidated Act on Copyright of 2010 specifies (§91, 5) that all photographic images not considered to be "photographic works" that were created before 1 January 1970 are exempt from protection.
Note that "photographic works", which must display artistic merit or originality, enter the public domain 70 years after the death of the photographer and that photographs that are not considered works but created 1 January 1970 or later become public domain 50 years after they were created. See Licensing for details."
Burde der ikke hellere stå en henvisning til den færøske lov? EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 08:01 (UTC)
Det var nok bedre med en henvisning til den færøske lov. Jeg har dog ikke undersøgt hvornår færøerne fik sin egen lov på det område, men det er jo nok nogle år siden. --MGA73 (talk) 16. jan 2015 kl. 14:20 (UTC)

Jeg ved ikke, hvornår loven oprindelig er fra, denne er i hvert fald fra 2013. Der står i den næstsidste paragraf (§ 74, at denne lov kommer i stedet for "Andordning nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret". Den ældre lov er skrevet på dansk, mens denne er skrevet på færøsk, det tyder vel på, at Færøerne har overtaget lovområdet om ophavsret, jeg kan ikki lige huske det, men der har været en del debat om loven, før den trådte i kraft. Den nye lov fra 2013 er underskrevet af Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen. Loven fra 2001 er underskrevet af Dronning Margrethe og Brian Mikkelsen.

Jeg kan oversætte de to sidste paragrafer:

Gildiskoma

Dansk: Ikrafttrædelse

 • § 74. Henda løgtingslóg kemur í gildi dagin eftir, at hon er kunngjørd.
  • Stk. 2. Samstundis fer úr gildi "Andordning nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret".

Dansk oversættelse (min egen):

 • § 74. Denne lagtingslov træder i kraft dagen efter, at den er bekendtgjort.
  • Stk. 2. Samtidig er "Andordning nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret" ikke længere gældende.
 • § 75. Í "lovbekendtgørelse nr. 215 af 24. juni 1939: Straffeloven, som senest ændret ved anordning nr. 1139 af 4. december 2009", verða tilvísingarnar í § 299b, nr. 1 broyttar til: "løgtingslóg um upphavsrætt § 62, stk. 2" og "løgtingslóg um upphavsrætt § 64, stk. 2".

Dansk oversættelse (min egen):

 • § 75. I "Andordning nr. 1003 frá 11. december 2001 om ikrafttræden for Færøerne af lov om ophavsret", bliver tilvisninger i § 299b, nr. 1 ændret til: "lagtingslov om ophavsret § 62, stk. 2" og "lagtingslov om ophavsret § 62, stk. 4". EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 22:36 (UTC)
Tak. Så er fotoet teknisk set nok PD efter både den danske lov og efter den færøske :-D --MGA73 (talk) 16. jan 2015 kl. 21:44 (UTC)

Maurizio Malvestiti[rætta | rætta wikitekst]

Hi Eileen, how are you? Too much cold? Here it's too cold, bu we don't have snow.

HAPPY NEW YEAR !!!

Please, I made this new page now, and I ask you a little translation. You'll spend just 10 minutes. I'll be pleased to open new page for you in Italian or Portuguese. Thanks a lot for your precious help!!!

Rei Momo (talk) 16. jan 2015 kl. 17:15 (UTC)

Thank you for your precious and quick help!!! Rei Momo (talk) 16. jan 2015 kl. 22:55 (UTC)
You are welcome, and Happy New Year to you also. We got a lot of snow here yesterday, but nor in my island Suðuroy, here it is one or two degree warmer than in the northern islands of the Faroes, and tat was enough to make a lot of problems in the northern and western part of the islands with many people getting stuck in traffic. Today some people rented a private boat in order to get from Vestmanna to Tórshavn, after being stuck there for almost two days. It is rare that we get so much snow. The radio said that some people had to sleep in their cars inside the subseatunnel between Streymoy and Vágar. EileenSanda (talk) 16. jan 2015 kl. 23:21 (UTC)

My little thank you!!![rætta | rætta wikitekst]

My deares Eileen, just to say thank you, I read and put some news more in this page.

Thanks again and have a nice week end! Rei Momo (talk) 16. jan 2015 kl. 23:16 (UTC)

Lodi[rætta | rætta wikitekst]

Dearest Eileen, thank you for the help in this page. I didn't asked and you was so sweet to correct, thanks a lot!

Have a nice week end!

Rei Momo (talk) 17. jan 2015 kl. 11:53 (UTC)

See you soon!!! Rei Momo (talk) 17. jan 2015 kl. 12:44 (UTC)

Dictionary[rætta | rætta wikitekst]

Very good!!! I hope it will be published soon Italian- Faroese, so I will write pages by myself and it will be easier for you to translate!!!

Thanks a lot, have a nice week end!

Rei Momo (talk) 17. jan 2015 kl. 16:35 (UTC)

Yes, it will probably be easier for me to translate or rewrite your articles if you use the dictionaries and try to write it in Faroese, the grammar s difficult though, but I will correct the errors, just let me know. EileenSanda (talk) 17. jan 2015 kl. 16:55 (UTC)

Denne ændring[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Er denne ændring rigtig? Kunne ikke lige finde betydningen af ordet Hátíðarrit. --MGA73 (talk) 17. jan 2015 kl. 21:45 (UTC)

Hátíðarrit kan oversættes til "festskrift" eller "jubilæumsskrift", ordbogen Sprotin nævner ikke "Hátíðarrit" i den færøske-danske ordbog, men jeg fandt det den anden vej, da jeg søgte på festskrift på den dansk-færøske ordbog. Hátíð betyder "højtid" eller festtid, rit betyder "skrift". EileenSanda (talk) 18. jan 2015 kl. 00:56 (UTC)
Takk fyri! ( håber ordbogen virker ;-) )--MGA73 (talk) 18. jan 2015 kl. 16:01 (UTC)
Sjálvur takk :) Ja, den virker :) EileenSanda (talk) 18. jan 2015 kl. 16:03 (UTC)

Fosturtøka[rætta | rætta wikitekst]

Hej. I artiklen bruges File:Fosturtøka.png. Den ser noget forældet ud og ikke så detaljeret som det kort der er i en:Abortion#Modern_abortion_law. Måske kunne du oversætte så vi kan slette den gamle fil? --MGA73 (talk) 18. jan 2015 kl. 20:21 (UTC)

Hej. Jeg har oversat teksten fra den engelske artikel. EileenSanda 18. januar 2015

Super. Så er det vel bare at kopiere den til Fosturtøka ? --MGA73 (talk) 19. jan 2015 kl. 09:34 (UTC)

Ja. EileenSanda (talk) 19. jan 2015 kl. 13:54 (UTC)

Tech News: 2015-04[rætta | rætta wikitekst]

19. jan 2015 kl. 18:12 (UTC)

Mynd:Petur polson.jpg[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Har jeg "oversat" informationerne korrekt da jeg satte informations-skabelonen på? --MGA73 (talk) 20. jan 2015 kl. 19:35 (UTC)

Ja, det men jeg. Jeg har rettet lidt i beskrivelsen, som var skrevet i forvejen, det var grammatisk forkert. EileenSanda (talk) 20. jan 2015 kl. 20:14 (UTC)

More news about Lodi[rætta | rætta wikitekst]

Hi, dearest Eileen, how are you?

I put some news and two picture more in this page. It's all about the eating product of my wonderful Region.

Please I ask you the precious help to translate this 3-4 lines, so also in Fær Ør everybody can knows a little more abou our products! If I'll not answer, it's because tomorrow I'm traveling to France. See you soon, and thanks a lot for your precious help!

Rei Momo (talk) 22. jan 2015 kl. 14:32 (UTC)

It is done, sounds interesting, I have never heard of these food-products. Have a nice and safe journey to France. Our Faroese airway-company, Atlantic Airways, had a direct line to Milano last year and the year before, but now they have stopped unfortunately, I would like to visit the area of Northern Italy some day. EileenSanda (talk) 22. jan 2015 kl. 15:47 (UTC)
Thank youuuuuuu very much. Your help is precious!!! If you'll travel again in Italy, don't forget to visit Lodi and my lovely village Caselle Landi, that's just 10-15 kmetres at North of Piacenza.
Tomorrow I'll travel in France, Paris and Entrammes (Mayenne department) for some days, see you very soon!!! Rei Momo (talk) 22. jan 2015 kl. 23:34 (UTC)
Wowowowowowow.... it's a wonderful surprise!!! Rei Momo (talk) 23. jan 2015 kl. 00:36 (UTC)
You are welcome :) EileenSanda (talk) 23. jan 2015 kl. 07:35 (UTC)

Oprydning i filer - hvad mangler?[rætta | rætta wikitekst]

Hej Eileen!

Vi har haft gang i meget og jeg tænker, at det vil være godt at gøre status:

 1. Er der noget i Bólkur:NowCommons, som du mener ikke bør slettes eller som skal rettes på Commons?
 2. Er der nogle af filerne i Bólkur:Strikingarboð, som du ikke synes skal slettes?
 3. Jeg har flyttet fair use filerne i Bólkur:All non-free media væk fra Bólkur:Strikingarboð. Jeg mener stadig at de bør slettes, hvis vi ikke kan få en tilladelse. Men det kan jo godt tage flere uger :-)
 4. Vil du tjekke beskrivelsen på kortene i Bólkur:Public domain inden jeg flytter dem til Commons?

Tænker vi hellere må tage spørgsmålene lidt ad gangen :-) --MGA73 (talk) 24. jan 2015 kl. 17:10 (UTC)

Hej. Ad 1: Jeg har slettet resten af filerne, som lå i denne mappe. Jeg har ventet på reaktion fra dem der har oploadet filerne, men de har ikke reageret. Ad 2: Jeg har nu slettet resten af filerne i mappen Bólkur:Strikingarboð bortset fra de to af Børkur Hanagleiv, hvor der står, at tegneren har givet sin skriftlige tilladelse. Jeg har nu skrevet på Benadikts diskussionsside, så jeg vil vente en uges tid med at foretage mig noget angående de to filer. Og så er der lige en fil til, Sjúrðarkvæði.png, tryk på linket, så kan du se, at den islændske brugeren og dengang administrator Girdi har slettet filen i 2007, men den færøske brugeren og administratoren Quackor har gendannet filen i 2010. Der er mange eksempler på en redigeringskrig mellem de to, har jeg nu set, hvor Girdi har forsøgt at rydde op i billeder, der er beskyttet af copyright, men Quackor har gendannet filerne. Der er en diskussion om dette på Girdi's diskussionsside tilbage i 2007, hvor de to er meget uenige om hvilke billeder der skal have lov til at blive uploadet her og blive liggende. Ligeledes har brugeren og administratoren Niceley jo også lagt mange filer op her, som ellers burde være beskyttet af copyright og derfor ikke hører hjemme her. Så det er ikke nemt for brugere her at vide, om det er rigtigt eller forkert at lægge billeder op, som er beskyttede af copyright, når administratorerne selv gør det. Ad 3: Enig, de bør slettes, og jeg har slettet dem nu, lige bortset fra et logo fra Island Games, jeg venter på at der skal ske noget på commons, hvor du har lagt billedet med besked om sletning. Ad 4: Ja, jeg skal tjekke beskrivelsen på kortene. EileenSanda (talk) 24. jan 2015 kl. 19:59 (UTC)
Super! Tak for det. Linket virker ikke, da jeg ikke er administrator her, men dette link viser nok det samme, som du ville vise mig. Filen har ingen lisens og der er en større version på Internettet, så jeg tror ikke vi kan redde filen. --MGA73 (talk) 24. jan 2015 kl. 20:24 (UTC)
Ok, det tænkte jeg ikke på, at det kun var administratorer som ser det, men det lyder som en selvfølge, når jeg tænker over det. Men linket som du lægger her viser det samme, redigeringskrig/uenighed om filer som ikke har fri lisens skal få lov til at ligge på færøsk Wikipedia eller ej. Jeg skal slette filen Sjúrðarkvæði, der er ikke nogen tilladelse til at vi må bruge filen her. EileenSanda (talk) 24. jan 2015 kl. 20:36 (UTC)
Filen Sjúrðarkvæði blev forresten lagt op her for første gang den 27. januar 2005, så den har 10-års jubilæum om 3 dage, eller det vil sige, at det når den ikke, for den bliver slettet igen nu. EileenSanda (talk) 24. jan 2015 kl. 20:39 (UTC)
Ingen lagkage så ;-) Havde været lettere hvis der var blevet fulgt op løbende. Så havde brugerne også kunnet oplyse kilde og lisens på de filer der ellers bare må slettes nu. --MGA73 (talk) 24. jan 2015 kl. 20:45 (UTC)

Haha, nej ingen lagkage :) Ja, det ville have været lettere, hvis der var blevet fulgt op løbende med filer, som mangler tilladelse, kilde mm. Det har vi været for dårlige til her. EileenSanda (talk) 24. jan 2015 kl. 22:28 (UTC)

Jeg har lavet Brúkari:MGA73/Public domain - Faroe Islands50. Det er en liste over filerne der er PD på Færøerne fordi de er taget for mere end 50 år siden. Hvis de nogensinde bliver slettet på Commons, så kan de gendannes her. Det kan ses hvis der kommer røde links. --MGA73 (talk) 24. jan 2015 kl. 21:01 (UTC)
Super, det lyder meget fornuftigt :) EileenSanda (talk) 24. jan 2015 kl. 22:30 (UTC)
Er ikke kun her der ikke er blevet ryddet op... da.wiki havde ca. 5.000 filer og jeg måtte slette ca. 500 for nogle år siden. Har også været forbi nn, no, kl, is, lb, ms, hi, id og sikkert også flere andre. Er også i gang på da.wikisource. Der mangler frivillige hjælpere alle steder. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 11:17 (UTC)
Ok, godt at høre, at det ikke kun er her :) Ja, det tror jeg gerne, at der mangler frivillige, det er da heller ikke specielt sjovt, men dog nødvendigt. EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 11:38 (UTC)

Fyrimynd:Commonscat[rætta | rætta wikitekst]

Hvad tænker du om at lægge Fyrimynd:Commonscat på med en bot? Se et par eksempooler på Serstakt:Brúkaraíkast/MGA73bot. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 11:17 (UTC)

Det synes jeg lyder som en rigtig god ide. Jeg har aldrig forsøgt mig med robotter, fint at du kan gøre det! Det ser da meget smart ud, ved robotten så, om der findes en categori på Commons med samme navn? Vi glemmer ofte her at lægge link til Commons, så det der er udmærket. Vh. EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 11:22 (UTC)
Botten går via interwiki links og tjekker om der er en Commonscat på de andre sprog. Hvis der er det, så antager den, at så kan samme link bruges her på fo.wikipedia.
Jeg ved ikke hvor mange artikler og kategorier botten vil rette. Måske er det 100 og måske er det 7.000. Inden jeg går i gang, så vil jeg gerne lige sikre mig, at det er Fyrimynd:Commonscat der er jeres foretrukne skabelon? Vil du have botflag på, eller vil du gerne kunne se hvad botten finder? --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 11:30 (UTC)
Det er den skabelon, vi plejer at bruge. Jeg ved ikke hvad det vil sige "at have botflag på", hvad vil det sige? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 11:36 (UTC)
Hvis en konto er markeret som en "bot" så kan du ikke se ændringerne på Serstakt:Seinastu_broytingar medmindre du vælger vis botter &hidebots=0. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 12:04 (UTC)

Nå, ok, er det så mig det skal sætte botflag på, eller det noget du selv kan gøre? Hvad synes du selv er mest hensigtsmæssigt? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 12:13 (UTC)

Det er vist kun bureaukrater, der kan sætte det på. På Special:UserRights/MGA73bot bør der være et felt der hedder "Bot" (eller hvad det nu hedder).
Det betyder ikke noget for mig. Det er mest af hensyn til dem, der patruljerer seneste ændringer. Hvis det kun er dig, så er det helt op til dig. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 13:57 (UTC)
Sådan, nu har jeg ændret indstillingerne, således at din bot har fået botflag på. Det er første gang, jeg har gjort det, det er ikke så lang tid siden jeg blev bureaukrat, før var jeg "kun" administrator, mens Niceley og Quackor var bureaukrater. Der er ikke længere så mange opgaver for bureaukrater, så vidt jeg har forstået. EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 14:04 (UTC)
Tak. Så fik du prøvet det :-)
Nå men botten virker ikke helt p.t. der skal lige rettes noget først. Så der sker nok ikke så meget de næste par dage.--MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 15:08 (UTC)

Gadgets[rætta | rætta wikitekst]

På da.wiki (og mange andre wikier) er der et faneblad med "Gadgets" når man klikker på da:Speciel:Indstillinger.

En af disse er "HotCat" - se da:Hjælp:HotCat. Det er en let måde at tilføje, fjerne og ændre kategorier på.

For at det virker skal du kopiere disse til fo.wikipedia:

Er det noget du har mod på? --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 15:08 (UTC)

Ok, ja, det skal jeg gøre senere i dag. Jeg har hørt om det på dansk Wikipedia, men turde ikke at forsøge det. EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 15:16 (UTC)
Jeg har oprettet den ene, men hvad er det jeg skal oversætte? Er det alt som står på dansk? Alt med blå tekst, eller ? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 15:24 (UTC)

Til MediaWiki:Gadget-HotCat.js/local defaults:

På dansk har vi skabelonen {{Ukategoriseret}} med forskellige omdirigeringer. Det er det linjerne

 • HotCat.uncat_regexp = /\{\{\s*(([Uu]kategoriseret|[Kk](ategori mangler|ategorisering)|[Mm]angler kategorie)[^}]*|[Kk](ategori|at))\}\}\s*(<\!--.*?--\>)?/g;
 • HotCat.messages.uncat_removed= 'Tók burtur {' + '{ukategoriseret}}'

skal fange. Har I en sådan skabelon på færøsk?

Hjælpesiden er der en henvisning til i linjen

 • HotCat.messages.using = ' við hjálp frá [[Hjælp:HotCat|Hotcat]]'

Dvs. du skal rette linjet til navnet på fo.wikipedia eller indsætte ":da:" i linjet hvis du vil henvise til den danske side.

Linjen med '[Cc]ategory|[Bb]ólkur' fanger forskellige måder at skrive [[Category:Whatever]] på. Det virker fx både med "Category" "category" "Bólkur" og "bólkur". Hvis mange oversætter fra dansk og glemmer at rette "Kategori" til "Bólkur" så kan man bare tilføje "|[Kk]ategori" så fanger den også det.

Siden da:MediaWiki:Gadget-hotcat-udvidet.js kan du bare kopiere som den er. Evt. oversætte "For at oversætte eller ændre en oversættelse, ret da:"

Siden MediaWiki:Gadgets-definition skal bare have indholdet

== Redigering == (oversat)
HotCat|HotCat.js

Håber det hjælper :-) --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 16:04 (UTC)

Ukategoriseret hedder Óbólkað på færøsk eller med to ord "ikki bólkað". Jeg ved ikke om vi har sådan en skabelon, ellers må vil vel oprette en? Jeg har opretter siden, som du nævner, ser det rigtigt ud? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 16:18 (UTC)
Ja det ser rigtigt ud. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 16:29 (UTC)
Du kan evt. oversætte da:MediaWiki:Gadget-udvidet hotcat --> fo:MediaWiki:Gadget-HotCat --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 16:38 (UTC)
På lb.wiki har jeg gjort sådan: lb:MediaWiki:Gadgets-definition. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 16:43 (UTC)

Der er lige en ting. Nu har jeg oprettet hjælpesiden Hjálp:HotCat, og der står, at man aktiverer HotCat ved at gå ind i indstillinger (Innstillingar) og vælge fanebladet Gadgets. Jeg har ledt men kan ikke finde noget faneblad som hedder Gadgets eller noget der minder om det. Hvor finder man det eller findes det ikke på færøsk Wikipedia? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 17:35 (UTC)

På lb.wiki kom det først dagen efter siden var blevet oprettet. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 17:48 (UTC)
Hov du mangler at kopiere MediaWiki:Gadget-HotCat.js. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 17:50 (UTC)
Det ser rigtigt ud. Så mangler vi bare, at "Gadgets" dukker op i indstillingerne, så vi kan teste/bruge det :-) --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 18:01 (UTC)

Ok, ja, så må vi vente og se. Men skal jeg også oversætte {{Ukategoriseret}} ? Den kan på færøsk hedde Óbólkað, eller hvad? EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 18:06 (UTC)

I har jo ikke så mange artkler uden kategori (Serstakt:Óbólkaðar_síður) så der er vist ikke det store behov for skabelonen. Hvis du oversætter den så skal du rette til
 • HotCat.uncat_regexp = /\{\{\s*(([Óó]bólkað)[^}]*\}\}\s*(<\!--.*?--\>)?/g;
 • HotCat.messages.uncat_removed= 'Tók burtur {' + '{Óbólkað}}'
Så har I den jo til senere hvis I får brug for den en gang. --MGA73 (talk) 25. jan 2015 kl. 18:33 (UTC)
Ok,men hvis den ikke er nødvendig, så tror jeg, at jeg venter med det, det ser lidt indviklet ud. EileenSanda (talk) 25. jan 2015 kl. 22:33 (UTC)
Jeg kan stadig ikke se "Gadgets" under indstillinger, så jeg er lige ved at undersøge, om jeg har glemt noget. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 18:58 (UTC)
Der mangler vist en stjerne i MediaWiki:Gadgets-definition så der står "* HotCat|HotCat.js"--MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 19:23 (UTC)

Hifive --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 20:50 (UTC)

Hos mig står der følgende på Serstakt:Innstillingar#mw-prefsection-gadgets: "<gadget-section-Rætting>"
Jeg tror, at vi skal oprette en side svarende til da:MediaWiki:Gadget-section-Navigering-og-redigering dvs. MediaWiki:Gadget-section-Rætting for at det står pænere. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 20:54 (UTC)
Ja, nu kan jeg se at Gadgets står under Mínar innstillingar :) Jeg skal se på det som du foreslår.
Du mangler at rette MediaWiki:Gadget-HotCat.js/local defaults... ' við hjálp frá [[Hjælp:HotCat|Hotcat]]' skal rettes til ' við hjálp frá [[Hjálp:HotCat|Hotcat]]' --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 21:07 (UTC)

Det har jeg da lige gjort, er der mon andre steder, at det mangler? EileenSanda (talk) 26. jan 2015 kl. 21:09 (UTC)

Du har bare styr på det nu :-D Nej tror ikke der mangler andet. Hvis du finder andre gadgets så kan du prøve at importere dem også. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 21:16 (UTC)

Jubbiii :) Ja, nu kan jeg se hvor nemt det er med HotCat, jeg troede at det var mere indviklet end det er :) Tusind tak for al din hjælp! EileenSanda (talk) 26. jan 2015 kl. 21:20 (UTC)

Velbekomme. Det burde være lettere med nr. 2, 3 osv. for nu har du jo siden :-)
Jeg har bemærket, at der er en række skabeloner på Serstakt:Óbólkaðar_fyrimyndir. Desværre virker HotCat ikke på dem, for kategorier på skabeloner bør jo normalt være i en "noinclude". Jeg savnede en kategori til lisens-skabelonerne, for de er lettere at finde, når/hvis de er i en kategori. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 21:39 (UTC)
Ja, det må jeg få gjort noget ved! EileenSanda (talk) 26. jan 2015 kl. 21:45 (UTC)
Eller en anden bruger må ;-) --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 21:52 (UTC)
Ser du får brugt det lidt :-D --MGA73 (talk) 30. jan 2015 kl. 20:28 (UTC)

Ja, det gør jeg, og jeg er meget glad for funktionen :) EileenSanda (talk) 30. jan 2015 kl. 21:23 (UTC)

Tech News: 2015-05[rætta | rætta wikitekst]

26. jan 2015 kl. 16:08 (UTC)

Mynd:Faroe-municipality-2005.png[rætta | rætta wikitekst]

Hej. Hvordan så denne fil ud? Ligner den Mynd:Kort yvir kommunur í Føroyum 2009.jpg? Tænker om den evt. er kilden til den nye fil. Vi kunne evt. kopiere begge filer til Commons (for at bevare historikken) hvis ellers der er en fornuftig lisens mv. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 20:11 (UTC)

Hej, jeg har gendannet filen, så kan du se på den, der er også en diskussion om den her. Det er ikke det samme som kortet fra 2009, der har været nogle kommunesammenlægninger siden, bl.a. har Miðvágs og Sandavágs kommuner lagt sammen til Vága kommuna og den dengang nye Eystur kommuna blev dannet af Leirvíkar og Gøtu kommuna (ved ikke om der var flere, men de er fra Eysturoy). Kortet som jeg gendannede har hverken farver eller navne, så jeg ved ikke, hvor oplysende det er? EileenSanda (talk) 26. jan 2015 kl. 20:41 (UTC)
Tak. Tja det er jo ikke super godt. Men filen er GFDL så jeg kopierede den til Commons. Den er måske brugt til at lave den nyere fil, men vi kan ikke være 100 % sikre. --MGA73 (talk) 26. jan 2015 kl. 21:08 (UTC)